Naturaletea lemnului

Tratata corespunzator, tamplaria produsa din profile de memn startificat cu sticla termoizolanta, nu cunoaste limite.

Lemnul este un material oferitde natura, deci poate fi considerata cea mai estetica, tinand cont de multitudinea de optiuni de design si aplicatii arhitecturale care se pot infaptui cu ajutorul lemnului.

Lemnul se prelucreaza dfierit de PVC sau aluminiu si necesita multa rabdare si pricepere din partea personalului productiv. Tocmai de aceea, tamplaria de lemn, este mai costisitoare decat tamplaria PVC sau cea din aluminiu.

Lemnul arde pentru ca contine ceea ce trebuie. La fel si un om poate deveni cu adevarat cunoscut, doar daca contine ceea ce trebuie. – Johann Wolfgang von Goethe

De-a lungul secolelor au existat nenumarate aplicatii pentru lemnul masiv oferit de natura. Lemnul este cel mai maleabil material si ofera un comfort sporit, dat fiind natura sa organica. In era noastra moderna, ferestrele si usile de lemn, au tinut si ele pasul cu avansul tehnolgic, astfel incat azi folosim in procesul tehnologic, profile pluristratificate de lemn, oferind astfel produsului finit, un design deosebit, fara a atinge nauraletea, dar totdata aducand siguranta in exploatare.

Esentele de lemn cele mai folosite la ora actuala – existand si alte variante personalizabile la cerere – sunt:

  • Pinul nordic
  • Meranti
  • Stejarul natural

Din punctul de vedere al sigurantei, lemnul ofera aceleasi beneficii ca si celelalte materiale folosite in productia de tamplarie.

 

 

Tamplaria de lemn se poate realiza la cele mai inalt nivel de specificatie, atat estetic cat si arhitectural.

 

Pe langa plicatiile cunoscute de publicul larg, din sfera productiei si montajului tamplariei de lemn, exista solutii arhitecturale noi, exemple fiind tamplaria de lemn, placata la exterior cu aluminiu, respectiv tamplaria relizata cu profile special concepute din aluminiu la exterior, lemn la interior, respectiv o bariera termica de PVC in mijloc,conferind astfe tamplariei, atat rezistenta in timp a aluminiului, cat si caldura si naturaletea lemnului in interiorul spatiilor.

    Top